Başkan Soyer'in Gündeminde Bu Hafta

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in 31 temmuz - 5 ağustos tarihleri arasındaki program ve projeleri sizler için düzenledik.

İşte Başkan Tunç Soyer'in geçtiğimiz haftadaki önemli programları:

31 Temmuz 2023 - Çiftçiye Yeni Gelir Kapısı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, “Şeker Tadında Köyümde Şenlik Var” etkinliğinde Güzelbahçelilerin sevinçlerine ortak oldu. İklim krizine ve kuraklığa dirençli kent hedefiyle İzmirli üreticilere sulama gerektirmeyen bitki yetiştirmede öncü olan Başkan Tunç Soyer, Çamlı üreticilerinin ürettiği Stevia (Şeker Otu) bitkisinin tanıtılması ve gelir kaynağı haline dönüşmesinde destek verdiklerini ifade etti.


1 Ağustos 2023 - Genç Bilet uygulaması ile sanat etkinliklerine 36 bin ücretsiz bilet

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençlerin sanata erişimini desteklemek için geçen yıl başlattığı “Genç Bilet” uygulamasına bu yıl da devam ediyor. İzmir Art uygulaması üzerinden üyelik işlemlerini yapan 15-30 yaş aralığındaki gençlerin yararlandığı Genç Bilet kampanyasında 36 bin ücretsiz bilet tanımlandı. Bilet hakkını elde eden 12 bin genç bir yıl boyunca istedikleri üç etkinliğe ücretsiz girebilecek.


3 Ağustos 2023 - Körfez İzmir'in kalbidir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in simgelerinden Bergama Vapuru ile yapılan İzmir Körfezi Turu’na katıldı. İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği turlara ilginin daha da artacağını ifade eden Başkan Tunç Soyer, “Bugüne kadar İzmir’i bu kadar derli toplu anlatan organizasyon yapılmamıştı. Körfez İzmir’in kalbidir ve Körfez’den Bergama Vapuru ile 8 bin 500 yıllık hikayeyi dinlemek, İzmir’i seyretmek çok güzel” dedi.


4 Ağustos 2023 - Haydi çocuklar başvurun, İzmir'i birlikte yönetelim

İzmir Çocuk Belediyesi’ni hayata geçiriyor. Çocuk Belediyesi’ne katılmak isteyen çocuklar 25 Ağustos’a kadar başvuru yapabilecek İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9-14 yaş arası çocukların yerel yönetim mekanizmalarında etkin rol oynayacağı. Başkan Tunç Soyer, çocukların da yaşadıkları kentle ilgili söz hakkı olduğunu belirterek “Haydi çocuklar başvurun, İzmir’i birlikte yönetelim” dedi.


4 Ağustos 2023 - Hem üretiyoruz hem de çalışıyoruz

İzmir’de kadın istihdamını artırmak için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Meslek Fabrikası bünyesinde iki projeyi daha hayata geçirdi. Hijyenik ped üretimi için “Adettendir Üretiyoruz”, hazır giyim sektörü için de “Altın İğne” projeleri Başkan Tunç Soyer’in katıldığı etkinlikle tanıtıldı.


4 Ağustos 2023 - Her an yanınızda olmaya hazırım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin ve Azerbaycan Kadın Girişimciliğini Geliştirme Derneği (AQSİA) Yönetim Kurulu Başkanı Sakine Babayeva’yı Egemenlik Evi’nde ağırladı. Başkan Soyer, “İzmir adını bir Amazon kraliçesinden alıyor. O nedenle kadınlar kentimizde hep öndedir. Bu güzel şehirde bana ihtiyacınız olduğu her anda yanınızda olmaya hazırım” dedi.


5 Ağustos 2023 - Şaşal Su Fabrikası'nda deneme dolumu başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzDoğa’nın kurduğu Şaşal Su Fabrikası’nın açılışı için geri sayım sürüyor. Deneme dolumlarının başladığı su fabrikası çok yakında Saşal Su’yu yeniden Türkiye ile buluşturacak. Başkan Tunç Soyer, Şaşal’ın İzmir’e geri döndüğünü belirterek “Şaşal suyu 100 yıllık bir Cumhuriyet projesidir. Bu ekonomik krizde İzmir'den yükselen bir kale daha dikiyoruz” dedi.


Tunç Soyer İzmir