Bir Cüneyt Kalpakoğlu eseri, "Güvenli Yazılım Geliştirme"

IBM'in Türkiye'deki ilk iş ortağı olan "Byte" şirketini kuran Cüneyt Kalpakoglu, bilgi birikimini siber güvenlik ve yazılım güvenliği alanlarında ilklere imza atarak uluslararası platforma taşımıştır. Kendi yazılım geliştirme kitabı olan bu eser, Türkçe kaynak olarak önemli bir boşluğu doldurmakta ve siber güvenlik uzmanları için başvuru kaynağı niteliğindedir. Kitap, interaktif portal destekli olup, okuyucuların güvenlik açıklarıyla ilgili denemeler yapmalarına olanak sağlamaktadır.

IBM’in Türkiye'deki ilk Business partneri “Byte” şirketini kurarak, 1984'ten günümüze özenle oluşturduğu bilgi birikimini “Siber Güvenlik & Yazılım Güvenliği” alanlarında ülkemizdeki ilklere imza atarak yaratıcılıkla ileri teknolojik çözümlere dönüştürmüş ve uluslararası platforma taşımış olan Kurucumuz ve Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Cüneyt Kalpakoglu, duayen karakterini yine bir ilkle sürdürüyor.

Bugüne kadar pek çok ulusal ve uluslararası ödül ile taçlandırılan özgün kimliğiyle 3 yıldan fazla bir zaman diliminde hazırlayarak kitaplaştırdığı yazılım alanındaki “ilk interaktif portal destekli” güvenli yazılım geliştirme kitabı, Türkçe kaynak olarak önemli bir boşluğu dolduruyor. 

Cüneyt KALPAKOĞLU'nun bu eseri Türkiye Bilişim Vakfı  Başkanı Sayın Faruk Eczacibasi'nın kitabın ön sözünde belirttiği gibi hem bugünün ve geleceğin yazılımcıları için, hem de siber güvenlik uzmanları için bir başucu kitabı niteliğinde.

Kitabın en önemli özelliği; içinden çıkan ayraç ile QR kod okutturularak https://lnkd.in/d8CDsDte portalına erişebilmeniz. Kitaptaki kodları kendi bilgisayarınıza indirebilir ve portaldaki açıklamalarla interaktif olarak Güvenlik AÇıklarıyla ilgili denemeler yapabilirsiniz. OWASP TOP10 standartlarındaki bütün güvenlik açıklarının anlatıldığı ve denenebildiği ülkemizdeki “ilk” Türkçe eserin ülkemiz bilişim sektörüne ciddi bir katkı sağlayacağına inanıyoruz. 

 

Bu kitabı https://lnkd.in/dd5MyK8P veya https://lnkd.in/dJn5kxSf adresinden kitabın siparişlerinizi verebilirsiniz.