CHP'de Adaylar Merkez Yoklaması Yöntemiyle Belirlenecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı tarafından il başkanlıklarına gönderilen yazıda ön seçim yapılmayacağı, adayların merkez yoklaması yöntemiyle belirleneceği ifade edildi.

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek "28. Dönem Miletvekili Genel Seçimine" ilişkin; Miletvekili adaylarının, parti tüzüğünün 52. maddesi uyarınca, tüm seçim çevrelerinde "Merkez Yoklaması Yöntemi" ile belirlenmesine, Parti Meclisi'nin 12 Mart 2023 tarihli toplantısında karar verildiğine dikkat çekildi.

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yapılacak aday tespitinde, il örgütlerinin de görüşlerinin alınmasının önem taşıdığı kaydedildi.

"Örgütlerin görüşlerinin alınması" itadesinin "Eğilim Yoklaması" şeklinde anlaşılmaması gerektiğinin de altı çizildi.

CHP Genel Başkan Yandımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın imzasını taşıyan yazda sandık konularak, eğilim yoklaması yapılması yönünde bir kararın olmadığı ve böyle bir uygulamanın da kesinlikle yapılmayacağı net bir dille ifade edildi.

3 Nisan’a kadar listede yer alması istenenler kapalı zarfla gönderecek
Listelerin hazırlanmasında il örgütlerinin görüşlerinin alınmasındaki amacın il örgütlerinin ana kademe ve yan kollara danışarak, bölge dengeleri de gözetilerek aday tespiti ve sıralamalarda genel merkeze yardımcı olacak şekilde kanaat oluşturması olduğu ifade edildi. 

Söz konusu yazıda sandık kurularak çıkan sonuçlara göre aday saptaması yapılmayacağına dikkat çekilerek, illerden başvuran aday adayları listeleri üzerinden; ilçe örgütleri, kadın ve gençlik kollarının da görüşleri alınarak aday listesinde yer alması önerilen kişilerin isim soyisim bilgileriyle en geç 3 Nisan tarihine kadar kapalı zarf içerisinde teslim edilmesi gerektiği vurgulandı.

CHP