CHP İl Eski Sekreteri Merih Şan: Artık yeter

CHP İzmir İl Eski Sekreteri Merih Şan, yerel seçimlerde aday belirleme süreciyle ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Şan, partinin Mustafa Kemal Atatürk çizgisine uygun adayların yapılması gerektiğine vurgu yaptı. 
Şan şunları dile getirdi: “Artık yeter. Ayağınızı denk alın. Bize Mustafa Kemalin emaneti olan partimize saygılı davranın. Olur olmaz cumhurbaşkanı adayları gösterdiniz ses çıkarmadık. FETÖ’cü bölücü adaylar çıkardınız ses çıkarmadık, Atamın partisine Kemalist adayların dışında herkesi aday yaptınız ses çıkarmadık, ama artık yeter. Bu yerel secimde İzmir’de kökeni İzmirli olmayan, dünyaya Mustafa Kemal’in penceresinden bakmayan, başka partilerin alt yapısından gelen eli kolu uzun adayları aday yaparsanız biz Kemalist CHP’liler artık yokuz.  Sayın Genel Başkan için hayati önemi olan bu secimde, İzmir’de il başkalığının hiç bir secim tecrübesi olmayan bir il başkanı tarafından yönetilmesinin yanında birde İzmir’de kısa bir dönem görev yapmasının dışında İzmir’le ilişkisi olmayan ya da başka bir partinin alt yapısından yetişen biri aday gösterilirse, FETÖ sempatizanı aday gösterilirse biz yokuz.” 

 

MUSTAFA KEMAL’İN GÖZÜNDEN BAKMAYI DENEYİN

“Güçlü İzmirli yönetme tecrübesi olan bir muhafazakar aday karşısında şansımız olur mu* Biz Kemalistleri CHP sevdalılarını daha fazla zorlamayın. Aydınlanmacı, Atatürkçü, soldan bakan bizler artık bıktık. Sizin şahsi hesaplarınız, ülke sevdasından uzak memleket geleceğini düşünmeyen tavırlarınızdan iğreniyoruz. Aklınızı başınıza alın. Hiç bir şeye mecbur değiliz. Bu son secim Cumhuriyet elden gidiyor. Uçurumdan önceki son çıkış.  Yalanlarınız da karnımız tok. İzmir’deki sürekli artan oy kaybının nedenlerini inceleyin. Bizleri yani Mustafa Kemalin Askerlerinin sayısını küçümsemeyin. Geçen yerel secimde 5 ilce kayıptı bu secimde bu hatalarınızı sürdürürseniz kaç ilce kaybolacak görürsünüz. Sayın Genel Başkan sizde takıntı haline gelen genç takıntısını bir uzmanla görüşün. Parti sözcülüğü eline kağıdı alıp okumak değildir. Bu genç takıntınız umarım yerel seçimlerde başımıza dert olmaz. Lütfen meselelere Mustafa Kemal’in gözünden bakmayı deneyin.”