CHP İzmir İl Başkanı istifa edecek mi?

CHP'de milletvekili adayı olacak yöneticilerin görevlerinden istifa etme sürecinin başladığı şu günlerde gözler CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'e çevrildi. Deniz Yücel'in ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından karar vereceği konuşuluyor. Yücel'in istifasının gerçekleşmesiyle de il başkanı olmak için yönetimden 5 kişinin ismi öne çıkıyor.


CHP Yönetimi, 2023 seçimlerinde miletvekili olmak isteyen il ve ilçe başkanlıklarına genelge gönderdi. Bu genelge de aday adayı olmak isteyen tüm yöneticilerin 5-26 Aralık tarihleri arasında istifa etmeleri gerektiğini bildirdi.


Genelgeden sonra ise İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in milletvekili aday adayı olup olmayacağı kulislerde konuşuluyor. Deniz Yücel istifası için 17-18 Aralık'ta İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bir dizi programına katılmak amacıyla İzmir'e gelecek olan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu beklediği konuşuluyor. Kararını bu konuşmadan sonra netleştireceği düşünülürken Kılıçdaroğlu'nun dışında Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile de görüşme yapması bekleniyor.


CHP kaynaklarından alınan bir diğer bilgi ise; Yücel'in istifa etmesi durumunda yerine kimlerin aday olacağı yönünde. Bu isimler; Balçova Belediye eski Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Bornova Belediye eski Başkanı Olgun Atilla ve Gaziemir İlçe eski Başkanı Umut Tekin’in yanı sıra mevcut yönetim kurulunda görev alan CHP İzmir Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Köksal Yıldırım, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Çağdaş Kaya, CHP İzmir Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Çetin Özdemir, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Özcan Durmaz, CHP İzmir İl Saymanı Leman Tunus öne çıkıyor.
 

CHP Deniz Yücel İzmir aday aday adayı milletvekili