Diyarbakır'da polis servis aracına bombalı saldırı: 8'i polis 9 yaralı

Diyarbakır'da Mardin yolu üzerinde, polis servis aracına düzenlenen bombalı saldırıda 8'i polis, 1'i sivil 9 kişi yaralandı. 

Saldırıya ilişkin ilk açıklamayı ise Twitter hesabından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptı. Bakan Soylu olayla ilgili sabah  2 kişinin gözaltına alındığını  şuan ise gözaltı sayısının 5'e yükseldiğini belirtti. 

 


Soylu saldırıya ilişkin, "Sorgulanan kişi aracı getirdiğini ve bombayı bıraktığını kabul etti. 2004 yılında, kardeşi terör örgütündeyken etkisiz hale getirilen birisi. Soruşturma çerçevesinde 5 kişi gözaltında. Terör örgütünün bu tür eylemlerini bekliyoruz, birçoğunu da engelliyoruz. Terör örgütlerine fırsat verilmeyecektir. Sayın Cumhurbaşkanımıza da bilgi arz ettik" diyerek olayın uzaktan kumanda ile yapıldığını ve saldırının Lice'de planlandığını belirtti.


Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ise yaptığı ilk açıklamada 9 kişiden 7'sinin taburcu edildiğini diğer 2 kişinin ise tedbir amaçlı hastanede tutulduğunu iletti. Yaralılarla ilgili bilgi sahibi olduktan sonra Diyarbakır Valisi Su, Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ile olay yerine gitti.


"2 şüpheliyi gözaltına aldık" diyen Vali Su, "Bir araç kiralanmak suretiyle yol kenarına getiriliyor. Aracı kiralayan şahsı -buraya getirip patlatan şahıs olduğunu değerlendirdiğimiz- ve onu olay sonrası onu götüren taksiyi süren şahsı gözaltına aldık. Lice ilçesinde gözaltına alınmışlardır. Olayla ilgili tahkikat devam ediyor. Şüphelilerin terörle bağlantılı olduğu yönünde bilgiler var. Çalışmalarımız devam ediyor. 1 arkadaşımız sivil, 8'i polis. İlimizde huzur ve güvenin sağlanması için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz" diye konuştu.