Geniş sosyal imkânları, spor tesisleri, sanatsal faaliyetleri ile üniversite hayatına renk katıyor.
Ege Üniversitesi, sürdürülebilir ve yeşil kampüs yapısıyla yeni öğrencilerini ağırlamaya hazır. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, kampüste yapılan yenilikler ve sağlanan imkanlarla öğrencilerin 7/24 yaşayan bir ortamda verimli bir eğitim alacaklarını vurguladı.
Bilim ve teknolojide 69’uncu yılını geride bırakan, kaliteli eğitimin ve akademik başarının adresi Ege Üniversitesi yeni öğrencileriyle buluştu. Yükseköğretim Kurumları Sınavı Merkezi Yerleştirme Sonuçlarına göre; Ege Üniversitesinin lisans ve ön lisans kontenjanlarının yüzde 100’ü doldu. 4 bin 732 lisans, 4 bin 303 ön lisans olmak üzere toplam 9 bin 35 öğrenci Egeli olmanın sevincini yaşadı. Ege Üniversitesi ailesinin yeni üyeleri ders başı yaptı.
Dört mevsim yeşil ve sürdürülebilir kampüsü ile dikkat çeken, Dünya Yeşil Üniversiteler Sıralamasında ilk yüz içerisinde yer alan Ege Üniversitesi, yeni öğrencilerini 7/24 yaşayan kampüsünde ağırlamaya hazırlanıyor. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde başlatılan ‘yaya öncelikli yeşil kampüs’ projesi ile Ege Üniversitesine son yıllarda pek çok yeşil alan kazandırılırken, öğrencilerin verimli vakit geçirmeleri için spor tesisleri ve sosyal alanların da sayısı artırıldı.
Ege Üniversitesi kampüsünün dünyada sayılı yeşil kampüsler arasında yer aldığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Öğrencilerimizin kampüs içerisinde iyi vakit geçirmeleri, huzurlu olmaları ve güvenliklerinin sağlanması konularında titizlikle çalışıyoruz. Yeni dönemde de öğrencilerimizin 7/24 yaşayan kampüs konseptinden maksimum seviyede faydalanmaları ve verimli bir eğitim almaları adına tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Öğrencilerimizin eğitim alacağı alanlarda bina içlerinin ve dış cephelerinin tadilatlarını tamamladık. Bununla birlikte kampüs içerisinde güvenlik zafiyeti oluşturabilecek noktaları tek tek belirleyerek gerekli önlemleri aldık. Yemekhane olanaklarımızı iyileştirdik. Yine öğrencilerimizin derslerden arda kalan zamanlarını değerlendirmeleri ve sportif faaliyetlerini gerçekleştirmeleri adına açık ve kapalı spor tesislerimizin bakımlarını yaptık. Kampüsümüzde 110 bin metrekare olan yeşil alan oranını beş katına çıkardık. Kampüsümüz; habitatı, florası, faunası, ağaç ve çiçek çeşitliliği ile adeta doğal herbaryumu andırıyor. Bununla birlikte İzmir’in ilk Sıfır Atık Belgesi’ne sahip eğitim kurumu olarak sıfır atık kültürünü ve çevre bilincini öğrencilerimize aşılamayı sürdürüyoruz” dedi.
Engelsiz bir üniversite olduklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Budak, “Göreve geldiğimiz günden itibaren engelli öğrencilerimiz için mekânda, eğitimde ve sosyo-kültürel alanlarda pek çok düzenlemeler gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımız sonucunda pek çok birimimiz YÖK Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında bayraklar ve nişanlar kazandı. ‘Engelsiz üniversite’ kavramının bir kültüre dönüştürdük. Tüm birimlerimizin binalarını ve altyapılarını ‘engelli dostu’ uygulamalarla revize ettik. Kampüsümüz içerisinde engellilerin kolay kullanımına yönelik ring otobüslerimiz hizmet vermeye devam ediyor. Kütüphanemizde görme engellilere yönelik sesli kitaplarımız var. İnternet sitemizde de görme ve işitme engellilere kolaylık sağlayan uygulamalar bulunuyor” diye konuştu.
“Ev konforunda barınma imkânları”
Ege Üniversitesinin geniş barınma olanaklarına sahip olduğunu ifade eden Prof. Dr. Budak, “Öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarına yönelik; merkez kampüsümüzde yer alan Öğrenci Köyü, Kredi ve Yurtlar Kurumu Zübeyde Hanım Kız Yurdu, Bergama ile Tire’de yer alan yurtlarımız tam kapasiteyle hizmet veriyor. Çeşme’deki yurt inşaatımız tamamlandı. Çeşme Turizm Fakültemizde eğitim gören öğrencilerimizin de barınma sorunu ortadan kalktı. Öğrencilerimizin daha huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim alması çok önemli. Bu yüzden onların barınma ihtiyaçlarını ev konforunda ve güvenli bir şekilde karşılamak için azami dikkat gösteriyoruz” dedi.