GİFED'den Ekonomi Değerlendirmesi

Girişimci İş Kadınları Federasyonu (GiFED) Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, ekonomideki son gelişmeleri değerlendirdi

Türkiye Modeli olarak adı konulan ve faiz indirimini esas alan ekonomi uygulamaları ne yazık ki arzu edilen sonuçları vermemektedir. Merkez Bankası tarafından yüzde 14’e indirilen kurlar yüzünden Türk lirası tarihinin en büyük değer kaybını yaşamaktadır. Reel faizler düşmediği gibi, döviz artışları nedeniyle ülkemizde fiyat istikrarı tamamen ortadan kalkmıştır. Firmalar üretim için gerekli hammaddeleri yükselen fiyatlara rağmen bulamazken, vatandaşlar da çarşı ve pazarda her saat başı değişen etiketlere yetişememektedir. Asgari ücrete yapılan zam bu şekilde giderse iki ay içinde eriyip gidecektir. Bütün bunlara rağmen iktisat bilimi ile örtüşmeyen ekonomi modeli ısrarla uygulanmak istenmektedir.
 
Bu model sadece iş dünyasını değil tüm vatandaşlarımızı yakından etkilemektedir. Merkez Bankası’nın negatif net rezervlerine rağmen son dönemde yaptığı 6 milyar dolarlık satış da bir işe yaramamıştır. İş dünyası olarak biz öngörülebilir, şeffaf ve güven ortamının sağlandığı bir ekonomik model istiyoruz. Ülkemizdeki tüm kesimlerin daha acı sonuçlar yaşamaması için denenmekte olan ekonomi programının iyileştirici sonuçlar sağlamayacağı kanaatiyle vazgeçilmesini istiyor acilen ekonomi bilimine uygun, gerçekçi politikalar uygulamaya ve kararlar almaya davet ediyoruz.
 

GİFED Huriye Serter Ekonomi değerlendirmesi Dolar Euro Türk Lirası Türkiye Modeli Türk Lirası Değer Kaybı