İzmir'de milyonlarca çocuğa her ay 8 litre ücretsiz süt! Çocuğu olan herkes alabilir!

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentte yaşayan 1-5 yaş arası çocuklara her ay 8 litre ücretsiz süt veriyor. Peki Süt Kuzusu'na nasıl başvurulur? İzmir'de belediyeden ücretsiz süt nasıl alınır? Süt Kuzusu projesi nedir?

2005 yılında İzmir'deki 240 okula süt dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi Türkiye'ye örnek olmuştu. Daha sonra devlet tarafından okullara süt dağıtılmaya başlanınca İzmir Büyükşehir de Süt Kuzusu Projesi'ni hayata geçirdi. Süt Kuzusu Projesi kapsamında kentte yaşayan 1-5 yaş arası çocuklara her ay 8 litre süt ulaştırılmaya başlandı. Peki Süt Kuzusu'na nasıl başvurulur? İzmir'de belediyeden ücretsiz süt nasıl alınır? Süt Kuzusu projesi nedir?

Türkiye'de bir yerel yönetim ve üretici kooperatifinin birlikte hayata geçirdiği en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Süt Kuzusu Projesi ile üretici kooperatifinden alım yapılıyor, 1-5 yaşları arasındaki miniklerin evlerine ayda bir 8 litre ücretsiz süt götürülüyor. Proje kapsamında 62 ekip çalışıyor. Ekipler her gün yola çıkarak kent genelinde dağıtım yapıyor.

2019 yılı Temmuz ayına kadar 11 ilçede dağıtım yapılıyordu. Bu aydan sonra 8 ilçe daha Süt Kuzusu Projesine eklendi. Böylece 19 ilçede 475 mahallede süt dağıtımı yapılmaya başlandı. 2020 yılı Eylül ayı itibariyle Bergama, Dikili, Kınık, Bayındır, Selçuk, Ödemiş, Tire, Beydağ, Kiraz, Çeşme, Karaburun ilçelerinin merkez mahallelerinin de eklenmesiyle 30 ilçede süt dağıtım yapılmaya başlandı.

Belediye'den süt nasıl alınır? Süt Kuzusu için başvuru belgeleri

Başvuru Dilekçesi
Anne, baba ve Süt Kuzusu'ndan süt alabilecek çocuk/çocukların kimlik fotokopileri
Boşanma Halinde;
Boşanma Mahkeme Kararı (Çocuğun velayetinin başvuru yapan ebeveynde olduğunu gösterir belge)
Resmi nikâh olmadığı durumlarda;
Nüfus Müdürlüğünden alınacak nüfus kayıt örneği (Çocuk Tanıma ibaresinin yer aldığı belge.)

Süt Kuzusu'na başvuru nasıl yapılır?

Süt Kuzusu Projesi'nde faydalanmak için https://www.bizizmir.com/tr/Destek/SutBasvuru linki üzerinde online başvuru yapabilirsiniz.

Sütüm nerede?

Süt Kuzusu Birimi
Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü
1. Laleli Mahallesi Menderes Caddesi No:418 Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi Buca - İzmir
2. Milli Kütüphane Cad. No:41/A Z47 (Katlı otopark altı) Konak/İZMİR
Telefon: 444 40 35

 

 

İzmir çocuk süt İzmir Büyükşehir Belediyesi proje sosyal sorumluluk başvuru