İZMİR'İN İLK KENT LOKANTASI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın ilk 180 günlük görev süresine dahil olan Hızlı Eylem Planı'ndaki projeler hayata geçirilmeye başlandı. Ekonomik kriz nedeniyle vatandaşların uygun fiyatlı ve sağlıklı yemeklere ulaşmasını sağlamak amacıyla başlatılan Kent Lokantaları'nın ilki Kemeraltı Çarşısı’nda açıldı. Başkan Tugay, özellikle gençler, öğrenciler ve emekçilerin günlük yemek masraflarına destek olmak amacıyla bu projeyi başlattıklarını ve Kent Lokantalarının sayısını artıracaklarını belirtti.

Tugay, göreve geldiğinde Halk Ekmek fiyatını 5 TL’ye düşürme, Anne Kart ve Emekli Dayanışma Kartı gibi uygulamaları hayata geçirdiği gibi, Kent Lokantaları projesini de uygulamaya koydu. Kemeraltı Çarşısı Balıkçılar Meydanı’nda açılan ilk Kent Lokantası, vatandaşlar ve esnaftan olumlu tepkiler aldı. Lokanta hafta içi saat 11.30’dan itibaren dört çeşit yemek sunan menüyü 50 TL’ye hizmete sunacak.

Grand Plaza A.Ş. Genel Müdürü Hilmi Aksoy, bu lokantaların her ilçede açılmasının planlandığını ve sıradaki şubelerin Çiğli, Karabağlar ve Bornova gibi ilçelerde açılacağını belirtti. Dengeli ve lezzetli menüler sunarak özellikle öğrencilerin beslenme ihtiyaçlarına destek olacaklarını vurguladı.

Vatandaşlar ve esnaflar, Kent Lokantaları’nın açılmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdiler. Lokantanın, ekonomik ve kaliteli yemek imkanı sunduğu için büyük bir hizmet olduğunu söylediler ve bu hizmetin yaygınlaştırılmasını talep ettiler.