Karabağlar Belediye Başkanı Aday Adaylığı için Kulislerde Can Ersoy'un Adı Konuşuluyor

Son Dakika...Yerel seçimlerin yaklaşması ile yeni dönemde belediye başkan adaylarının kim olacağı merak edilmeye başladı. Karabağlar'da ise kulislerde tek bir isim konuşuluyor.

İzmir'e Dair -

Güler yüzü, uzlaşmacı kişiliği ve başarılı projelerdeki katkılarıyla tanınan; İzmirli politikacı Can Ersoy'un adı Karabağlar Belediye başkan aday adaylığında geçiyor. Alınan bilgilere göre Karabağlar meclis üyesi ve DİDER başkan yardımcısı Can Ersoy'un adı kulislerde Karabağlar başkan aday adaylığı için konuşuluyor. 

Peki Can Ersoy kimdir? 

Can Ersoy 1966 ‘da Ordu’da doğdu. İlk Orta ve Liseyi Ordu’da tamamladıktan sonra ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi.

1988-1989 döneminde Avusturya-Salzburg Üniversitesi’nde Almanca dil eğitimi aldı. 1990-1991 döneminde askerliğini dağ komando yedek subay olarak tamamladı. 1992 yılında İzmir’e yerleşen Can Ersoy, 92-96 yıllarında KOSGEB de uzman olarak çalıştı. Devamında, İzmir Raylı Sistemi’nde elektromekanik kontrol mühendisi olarak YÜKSEL PROJE-LOUIS BERGER konsorsiyumunda bir yıllık proje çalışması yaptı. 1997-2000 yıllarında Fransız Lectra Systemes firmasının Ege Bölge sorumluluğunu yürüttü. Aynı dönemde ve devamında Belçikalı SIBELCO firmasının Türkiye’deki yatırım danışmanlığını yapan Can Ersoy’un, Yönetim Danışmanlığı ve Kalite Güvence Sistemleri alanlarında çeşitli sertifikaları vardır.

2000 yılından bu yana da yapı kimyasalları alanında kendi geliştirdiği ürünleri üreten EPM Yapı Kimyasalları şirketinin başındadır.

Can Ersoy 2003-2013 arasında Bornova Rotary Kulübü üyeliği, dönem başkanlığı ve bölge başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 2011-2012 yılları arasında Zihinsel Engelliler Vakfında yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. İZORDER in kurucu üyesi olan Can Ersoy, 2019 Mart yerel seçimleri sonrası CHP İzmir/Karabağlar Belediye Meclis Üyesidir.

Can Ersoy evli ve iki kız babası olup, İngilizce ve Almanca bilmektedir.