Kılıçdaroğlu: Bay Kemal vatandaşı için çalışacak

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir Mitingi'nde vatandaşlara hitap etti. Kılıçdaroğlu, ülkedeki işsizlik sorununa dikkat çekerek, 'Gencecik evlatlarımız üniversiteyi bitirmişler ve işsizler. Baba da evlat da işsiz. İmkanlar sınırlı. Bu tabloyu düzeltmemiz lazım. Evlatlarımızın iş güç sahibi olması lazım" dedi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin karamsar bir ortamda olduğunu ancak bunun değişebileceğini de vurgulayarak, “Artık değişimin zamanı geldi. Artık birleşelim, kucaklaşalım. Artık kucaklaşma zamanı. Kavganın zamanı değil, Türkiye’nin içinde bulunduğu karamsar atmosferi aşma zamanı. Bir anne ‘Çocuğumun beslenme çantasına yarım ekmek koyuyorum, araya salça sürüyorum’ diyor, bir çocuğumuz açsa 85 milyon açız demektir” ifadelerini kullandı.

“Bay Kemal Vatandaşı İçin Çalışacak”

Kılıçdaroğlu, yeni bir anlayış getireceklerini ve hiç kimseyi ötekileştirmeyeceklerini de sözlerine ekledi. Kılıçdaroğlu, “Söz verdim, yeni bir anlayışı getireceğim. Söz verdim. Hiç kimseyi ötekileştirmeden… Bunu inşa edeceğiz. İnşa etmenin yolu sizden geçiyor. Türkiye’nin adalet içinde inşa edilmesini istiyor musunuz? Söz veriyorum, 6 lider bir aradayız. Hepimiz bu ülkede huzur olmasını istiyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu, mevcut iktidarı eleştirerek, “Onlar beşli çeteler için çalıştılar, Bay Kemal, vatandaşı için çalışacak. Bundan emin olun. Bizim için yandaş değil vatandaş önemli” diye konuştu.

“Söz Verdim 100 Bin Öğretmen Atamasını Cumhuriyetin 100. Yılında Yapacağız”

Kılıçdaroğlu, seçmenlere de çağrıda bulunarak, “85 milyon birlikte çalışacağız. Birlikte alın teri dökeceğiz. Bu ülkeye sözüm var. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye’yi inşa edeceğim” dedi.