Meral Akşener'den Kılıçdaroğlu'nun 'İç işlerimize karışma' sözüne yanıt geldi

Meral Akşener, Kılıçdaroğlu'nun 'İç işlerimize karışmasın' çıkışı sonrası Akşener canlı yayında "Bu, bir buçuk yıl evvel sayın Kılıçdaroğlu'nu ziyaretimizde söylediğim bir söz. Kendisine bunu sordular ve içişleri ile ilgili sözler sarf etti. Bu mümkün değildir." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş aday gösterilirse hayır demeyeceğiz" sözlerine verdiği "Bir parti başka bir partinin içişlerine karışmamalı. Her partinin kendi kuralları vardır" yanıt sonrası İYİ Parti lideri Akşener "Bu, bir buçuk yıl evvel sayın Kılıçdaroğlu'nu ziyaretimizde söylediğim bir söz. Kendisine bunu sordular ve içişleri ile ilgili sözler sarf etti. Bu mümkün değildir." dedi.


FOX TV'ye konuk olan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'e Kılıçdaroğlu'nun "İç işlerimize karışmasın" çıkışına ''İkili bir sistem o. Normalde sayın Kılıçdaroğlu’nun söylediği söz oraya gitmekle alakalı değil. Oraya giden söz genellikle kurmaylardan  geldi. Bu beni ve arkadaşlarımı incitse bile kenara koyduk.'' dedi. 


Sözlerine devam eden Akşener, '' Sayın Kılıçdaroğlu’nun gazetecilerle yaptığı toplantıda sorulan soru aslında sayın Kılıçdaorğlu’na söylediğim ve kamuoyu ile paylaştığım bir söz. Sayın Kılıçdaroğlu da iç işlerine karışmakla ilgili bir söz söyledi. Burada iç işlerine karışmak yok. 6’lı masa toplandı ve Cumhurbaşkanı adaylığı liderlere bırakıldı. Sayın Kılıçdaroğlu’na şunu görevden alın şuraya koyun dersem bu iç işlerine karışmak olur. Aday tespiti konusunda herkes hür ve bağımsız.'' diyerek sözlerinin arkasında durdu.


Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda konuşan ise, "İstemek herkesin hakkıdır. O gelmeden konuşamayız. Bilmiyorum. Partimizle konuştuğumuz için ona göre bakış açısı olacak." dedi.

Meral Akşener Kemal Kılıçdaroğlu adaylık iç işleri