Önce fil, şimdi lemur… İzmir'den Gaziantep'e 2 yolcu daha!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı meclis oturumu gündem maddeleri belli oldu. Bir çok maddenin yer aldığı oturumda ayrıca Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin talep ettiği 2 adet halka kuyruklu lemurun hibe edilmesi de meclis gündemine gelecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi arasındaki hayvan yardımlaşması devam ediyor.

Geçtiğimiz ay İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden talep edilen 1 adet filin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilmesi önergesi meclisten oy birliği ile kabul edilirken, Aralık ayı oturumunda ise İzmir’den Gaziantep’e ‘lemur’ desteği verilmeye hazırlanılıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdiği yazı ile talepte bulunduğu ‘2 adet halka kuyruklu lemur’ İzmir Doğal Yaşam Parkı’ndan hibe edilmesi ile ilgili maddesi Aralık ayı olağan meclis oturumuna geliyor. Komisyonlara gitmesi beklenen önergenin kabul edilmesi halinde 2 adet halkı kuyruklu lemurun nakliyesi Gaziantep Büyükşehir Beldiyesi’ne ait olma koşulu ile hibe edilmesi bekleniyor.

İlgili önergede şu ifadelere yer verildi;

“Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığının talebi doğrultusunda, Belediyemiz Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığına bağlı İzmir Doğal Yaşam Parkı Şube Müdürlüğü taşınır (demirbaş) kayıtlarında bulunan ve önerge ekinde yer alan protokolde belirtilen 2 adet lemur halka kuyruklu hayvanların nakliyesi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait olmak üzere hibe olarak verilebilmesi hususunun görüşülmesi.”